Norskundervisning med Sirkel Skills i London

Sirkel Skills er et Londonbasert firma som underviser i språk, musikk og kultur.
Inger Marie er grunder og eier av Sirkel Skills. Hun flyttet til UK 1997. I 2010 startet hun Sirkel Skills. På fritiden er Inger Marie ofte å finne syklende rundt i London’s mange parker. Inger Marie er også en aktiv Norajente.

Nora møtte Inger Marie for en liten prat om både livet i London og om norskundervisning.

Nora: Hvor lenge har du vært i UK, og hva bragte deg hit?
Inger Marie: Jeg flyttet til London sommeren 1997 for å begynne å jobbe på norsk skole i London.

Nora: Hva er det du liker best med livet som norsk i Storbritannia?
Inger Marie: Jeg elsker våren i UK. Det er så vakkert med all blomstringen. Jeg setter også pris på det milde klimaet. Før jeg flyttet til London var jeg en ivrig skigåer. Nå er skiene erstattet med sykkel. Min lekre Bianchi racersykkel kan brukes hele året.

Nora: Hvordan kom Sirkel Skills til og hvordan har det utviklet seg så langt?
Inger Marie: Jeg startet Sirkel Skills september 2010, og det er i dag min heldagsjobb. Vi leverer bl.a. norsk, engelsk og musikk/pianoundervisning. Pr. i dag har vi 5 kvalifiserte lærere tilknyttet Sirkel Skills, i ulike oppdrag.

Nora: Hvem er den typiske eleven på Sirkel Skills?
Inger Marie: Vi har elever som ønsker norskundervisning i alderen fra 3 til 50 år. De ofte en norsk partner eller en norsk forelder og ønsker derfor å kunne litt norsk. Noen planlegger også å flytte til Norge en eller annen gang i framtiden. Barna vi underviser går på ulike skoler, fra den norske skolen til diverse internasjonale og britiske skoler. Det mange ikke vet er at barn som er norske stasborgere får komplementerende undervisning som pr. i dag kan kvalifisere til statstøtte fra Norge.
Vi lærer også fra norsk til engelsk, der det er engelske lærere som underviser. De som ønsker engelskundervisning er ofte nordmenn som midlertidig oppholder seg i UK og som gjerne vil finpusse litt på engelsken sin. Vi underviser også barn i engelsk der foreldrene ønsker at barna skal få litt ekstra støtte og kompetanse.
Visste dere at vi har pianoundervisning også? Vi underviser både barn og voksne i piano, for de som vil lære å spille og for de som vil ta opp gamle kunstner.

Nora: Vi har mange medlemmer som både selv føler at de mister litt av det norske språket etter flere år i utlandet og som har barn som enten må vedlikeholde ller lære seg norsk. Har du noen generelle råd til Norajentene?
Inger Marie: Det er viktig både å lese mye samt å høre språket. En må ikke være redd for å bruke språket og praktisere det en har lært.

Nora: Ja, de avslutter vi bare med å oppfordre alle Norajentene til å komme på treffene våre da -og så takker vi for praten og ønsker Inger Marie lykke til videre med Sirkel Skills!

Norskkurs på kveldstid, til høsten?
Sirkel Skills starter gruppeundervisning i norsk i september, med opp til 10 elever i hver gruppe. Det vil bli brukt tilsvarende læreverk som ofte brukes i norskundervisning for utlendinger som har flyttet til Norge.
Tid: Undervisnigen vil gå over 12 uker a to timer med oppstart i uke 37, kl.19:15-21:15
Sted: West Brompton (to minutter å gå fra fra stasjonen)
Påmelding: Kontakt Inger Marie, Sirkel Skills tlf 07801565316 for mer informasjon. Se også http://www.sirkelskills.com

Legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s